50 thoughts on “Part 3 : FK8 Civic MK5 Type-R – Honda – Cardock bawa | EvoMalaysia.com

  1. Tak payah la nak guna english sangat campur2 melayu..anita sarawak pun kalau cakap melayu langsung tak campur walau sepatah bahasa english..

    1. Anita sarawak tu bkn mat saleh bro…nape tetibe ko nk kait cardock dgn anita sarawak ni?ke dh stim batu?

    1. +Fadhzil Ahmad thanks for allowing cardock to create 3 episodes of great content with your fk8r. One day I will have my own, too!

  2. Civic ni mmg dkt trek blh tapau..lap time nurburgring pon tapau habis geng2 fwd yg lain..
    Dan lg 1,kalau xsilap saya,pasal ekzos tu..yg dua ekzos kiri kanan tu,utk speed biasa,bunyi xbising..kalau tekan minyak betul2,dia guna single ekzos tgh tu,bg bunyi kaw sikit..
    Maafkan saya kalau salah info๐Ÿ˜…

  3. teruskan review dengan cara yang kamu selesa and your own style. jangan ikut style orang lain else it’s gonna be boring. be open and mix language pun tak mengapa, kami faham. kipidap bro!

    1. Agree boss, have your own style, yg penting honest in expressing your thoughts! Itu yg kami nk dgr.

  4. Ckl jela dah minat dgn honda.. jgn nk ego sangat..kahkah..honda best dgn value lambat tron..harge fd2r da lbeh 10 tahun pon bole jual 100k lagi..dolphin dah umur nk dekat 30tahun pon harge 30k kalo engine bseries.. test drag la lotus fk8r dgn neo spencer..

  5. Ramai org ckp btter beli vw tpi sbnrnya bnding dgn maintenance dan ketahanan enjin mmg memihak kepada type r ni….

    1. +Cardock A45 recond baru 210k plus je bang, mk7.5 berapa? 0-100 A45 lebih cepat drpd mk7.5.. reliability merc mmg lebih tahan drpd vw/audi.

    2. Kalau tak minat manual Golf merupakan pilihan, lgpun vw ni antara termurah affordable berbanding BMW, Merc atau Audi.

  6. Terbaik bos. Pengalaman bawak pelbagai jenis kereta kita dapat mengetahui kemampuan dan kelebihan setiap kereta, tak semua kereta sama dia punya teknologi. Kipidap cardock

  7. Bos memang saje keluar sikit2 ka.. part 4 cepat laa bos hahahha.. nak tgk owner fk8 kena racun dgn lotus

  8. Sama la. Saya pon tak suka honda ๐Ÿ˜…. By the way Hope nanti kau dpt la try honda nsx 2017 pulak.

  9. Betul cakap abg tu.. honda nk maintenance murah jer, saya pakai FD2R sekali service dalam RM500 tuk engine oil + oil filter + upah caj. saya guna minyak fully synthetic millers oil cfn 5W40NT. Memang superb.. Dan pada minit ke 4.28 tu saya setuju bro cardock cakap.. kalau ada rezeki teringin gak nk upgrade FK8R nie..

    1. ini reviews memang kena buat ni menarik nak tengok performance macam mana CarDock Set Next Video test Sepang! ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ˜๐Ÿ˜we support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *